Red Hat avslöjar planer på rhel 7

Red Hat är ju dom som huvud sponsor av Fedora där allt nytt läggs in i Fredora för test sen kommer det in i Red Hat själv, Nu av slöjar Red Hat vad som ska komma i deras nästa version som blir 7.

Redan tre år efter Red Hat släppte rhel 6 kan sjuan komma. Bättre Windows-integration finns på kundernas önskelista.

Varje större version av Red Hat Enterprise Linux stöds numera under tio år, därför är det förvånande att Red Hat redan året efter att rhel 6 släppts går ut med planer på rhel 7.

Ron Pacheco, produktchef på Red Hat har berättat för Internetnews om planerna på rhel 7. Än så länge är det rätt lösa trådar och Red Hat involverar sina kunder i diskussionen via forum i kundportalen.

Så här långt handlar diskussionerna om bättre stöd för filsystem som xfs, btrfs och ceph. Bättre automatiserat underhåll med verktyg som projektet Puppet är också ett omdiskuterat ämne.

Migrering från Unix kan också komma bli enklare. Pachecho säger att det pågår diskussioner om ett verktyg liknande SMIT (System Management Interface Tool). Ett verktyg som är utvecklat av IBM och som du hittar på IBMs Unix-dialekt AIX.

Bättre Windows-integration finns också på kundernas önskelista, speciellt bättre integration med Microsofts katalogtjänst Active Directory. Framför allt vill användarna att det ska bli enklare att administrera rhel.

Linuxskrivbordet kommer även fortsättningsvis vara viktigt för Red Hat då det även används för att administrera själva servern. Pacheco säger att kampen på skrivbordet kommer fortsätta då många förfrågningar handlar om både Gnome 3 och KDE.

Rhel 7 kan komma redan 2013, då endast tre år efter rhel 6 släpptes i november förra året.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s